Β3-2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Β3-2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

 Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία - Ομάδα 3 - Τάξη Β3/

3. Μιχάλης Ρ. - Ανδρέας Μ., Γιώργος Π. - Χάρης Χ.
   Θέμα Εργασίας : α) Ο Ε. Μάινας με το ποίημα του και ο Γερμανός σκιτσογράφος με το σκίτσο του σχολιάζουν κριτικά τον τρόπο που γιορτάζουμε σήμερα τα Χριστούγεννα. β) Τι σημαντικό θέλουν να τονίσουν και οι δυο τους; γ) Τι προτείνει το ποίημα από την Αϊτή για αληθινά Χριστούγεννα; Συσχετίστε τα δύο ποιήματα και το σκίτσο. Σε ποια συμπεράσματα καταλήγετε;

Τόσο το ποίημα του Ε. Μάϊνα όσο και το σκίτσο του F. Behrendt θέλουν να τονίσουν την παρερμηνεία των Χριστουγέννων από τους σημερινούς χριστιανούς. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο  περισσότερο για τα ψώνια και τα δώρα, παρά για την πραγματική σημασία και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.
Το ποίημα από την Αϊτή προτείνει αγάπη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους. Έτσι, λοιπόν, τα δύο ποιήματα και το σκίτσο καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα : Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια γιορτή καταναλωτισμού και σπατάλης ούτε επίδειξης πλούτου. Είναι, όμως, η Γιορτή της Αγάπης, της Βοήθειας και της Συμπόνοιας για τον συνάνθρωπό μας. (Χάρης Χ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου