Β3-2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Β3-2ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014


ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ


από τον Μιχάλη Ρ., Β3
βίκιγκς πολεμιστέςΕΡΙΚ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ
Οι  πρώτοι που ανακάλυψαν  την Αμερική ήταν οι Βίκινγκς. Από  τη Νορβηγία ξεκίνησε  ο Έρικ ο  ερυθρός και  διέσχισε  τον Ατλαντικό  φτάνοντας στην Αμερική.
Έρικ ΕρυθρόςTο ταξίδι ήταν πολύ δύσκολο , έπλεαν σε άγνωστες θάλασσες  και  όταν  έφτασαν στην Αμερική  δεν ήξεραν αν  υπήρχαν κάτοικοι  και αν υπήρχαν μπορεί να  μην ήταν φιλικοί. Καθώς  αποβιβάστηκαν είδαν πως τους  παρακολουθούσαν. Ήταν οι κάτοικοι  εκείνης της περιοχής , που ήθελαν να δουν   ποιοι ήταν  αυτοί που  ήρθαν στη γη τους . Οι Βίκινγκς φοβήθηκαν και επιτέθηκαν στους  Ινδιάνους , όσοι κατάφεραν να σωθούν πήγαν  να ειδοποιήσουν τη φυλή τους. Το βράδυ καθώς κοιμόντουσαν οι Βίκινγκς οι Ινδιάνοι τους επιτέθηκαν  και τους  σκότωσαν όλους. Αυτό ήταν το τέλος των πρώτων αποίκων τις Αμερικής.
Κολόμβος ΚΟΛΟΜΒΟΣ
καραβέλα Μετά το θάνατο του Έρικ του Ερυθρού ξεχάστηκε  η ανακάλυψη της Αμερικής. Το 15 αιώνα  ο Κολόμβος με την άδεια του Ισπανού Βασιλιά  θα οδηγούσε τρία  καράβια  με αποστολή να ανακαλύψει  μια καινούρια ήπειρο .Εκείνη  την εποχή τα ποιο εξελιγμένα καράβια ήταν οι καραβέλες. Ήταν οπλισμένες  με κανόνια και ήταν τόσο καλά  κατασκευασμένες που μπορούσαν να ταξιδεύουν  σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες  .
Ο Κολόμβος κατάφερε να οδηγήσει  τα καράβια του στην Αμερική και έγινε φίλος των  ντόπιων .Όταν επέστρεψε στην Ισπανία  ανάφερε στο βασιλιά  πως οι ντόπιοι  ήταν φιλικοί και  ότι είχαν χρυσάφι.
 ΕΡΝΑΝ ΚΟΡΤΕΣ
Το χρυσάφι που ανέφερε ο Κολόμβος  ήταν ο λόγος που ο Έρναν Κορτές  με την άδεια  του Ισπανού βασιλιά  θα  οδηγούσε  πέντε καραβέλες  και 500 άνδρες εναντίον τις αυτοκρατορίας των Αζτέκων  πλυθισμού  2.000.000 ανθρώπων .
αζτέκος πολεμιστήςκονκισταδόρες Μπήκε μέσα  στο παλάτι  του βασιλιά  Μοντεζούμα  σαν πρέσβης του Ισπανού βασιλιά ,όταν ξαφνικά συνέλαβε  το βασιλιά και το κράτησε  για όμηρο . Οι Αζτέκοι ακούγοντας πως ο βασιλιάς τους πιάστηκε εχμάλοτος  άρχισαν να πολιορκούν το παλάτι Οι Ισπανοί έχαναν πολλούς άνδρες  και έτσι ο Κορτές ανάγκασε το Αζτέκο βασιλιά να διατάξει τους πολεμιστές του να σταματήσουν τη πολιορκία . Μόλις άκουσαν τα λόγια του βασιλιά τους άρχισαν να το λιθοβολούν .Έτσι πέθανε ο τελευταίος βασιλιάς των Αζτέκων. Οι  Αζτέκοι τελικά κόλησαν  τα μικρόβια που μετέφεραν οι Ισπανοί και σχεδόν οι μισή κάτοικοι της πρωτεύουσας  πέθαναν. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν πια ισπανική αποικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου